24 Ekim 2017 Salı

Wadi Adventura - Al Ain

Havalar çok ısınmadan eğlenceli ve aksiyonlu tam gün vakit geçirebileceğiniz ve aynı yerde çeşitli etkinlikler yapabileceğiniz bir mekan, Wadi Adventura.



Çölün ortasında yapay bir vaha bana sorarsanız. Aşırı sıcaklarda sakın gitmeyin. Gün boyu suyun içindesiniz fakat betonla güneş arasında kalıyorsunuz. Dışarıda serinleyebileceğiniz hiç bir alan yok. Şemsiyelerin altı bile oldukça sıcak.


Çantanızda olması gerekenler
  • Mayo
  • Yedek mayo
  • Islansa bile sorun yaratmayacak şort ve tişört
  • Kapalı deniz terlikleri(ayaktan çıkmayan)
Arabayı park ettikten sonra ilk bilet noktasına giriyorsunuz. Bilet alırken günün programını yapmanız lazım. İçeride katılabileceğiniz her etkinliğin belirli saatleri var ve her etkinliğin biletleri ayrı. Satın aldığınız etkinliklerin programlarını size yazıp veriyorlar.

Başlıca yapabileceğiniz etkinlikler safari, surf, kano ve havuzda yüzmek. Bunlar sulu etkinlikler. Bunu dışında içeride zip-ling parkurları bulunmakta. Bunun çok daha güzeli ve doğal ortamda olanı Dubai'de mevcut olduğu için biz bunun için bilet almayı tercih etmedik.

İçeride soyunma odaları var. Geniş ve temiz.

Restoran kısmı hiç iyi değildi. Ne mekan ne de yemeklerin lezzeti tatmin edici değildi. Servis çok kötüydü. Bir tane makarnayı bir saatte getiremediler. (Gerekçeleri, mutfağa siparişleri ileten makinaları bozulmuş. Mutfak siparişi görmediği için yemeği yapamamış. Olabilir ama tek bekleyen biz olunca insan biraz sorgular. Bunların yemeği bir türlü çıkmadı neden der. Ayrıca mutfakta açık mutfak. Yemeği yapanın da sorgulaması yok.) Fakat gün boyu parkın içinde kaldığınız için mecbur burada yemek zorundasınız.

Rafting

Kesinlikle rafting yapın. Çok eğlenceli. Özellikle grup halinde gidiyorsanız çok eğleneceksiniz.
Rafting için kesinlikle deniz terliği gerekiyor. Aksi taktirde size bilet bile vermiyorlar. Erkeklerin ve kadınların üstlerine bir tişört giymesinde fayda var. Üzerinize can kurtaran yeleği giyiyorsunuz ve suda farkında olmadan teniniz çiziliyor.

Raftinge başlamadan önce bir odada eğitim videosu izletiliyor. Bunu dikkatli dinleyin. Bazı kurallar önemli. Botun devrilmemesi için bu kurallara uymanız gerekiyor.

Video bittikten sonra kask ve can kurtaran yeleğinizi giymek için alana geçiyorsunuz. Burada gruplar oluşuyor ve herkes botuyla birlikte havuza doğru ilerliyor.

Botun en önüne oturursanız çok zevkli oluyor. Ama unutmayın ilk darbeyi yiyen siz oluyorsunuz. Dizlerinizi ve ayaklarınızı iyi koruyun. "Get down" pozisyonunda özellikle dikkatli olun.

Her ne kadar parkur doğada olan rafting gibi zor olmasa da, gene de kürek çekerken çok yoruluyorsunuz. Buna hazırlıklı olun. Özellikle diğer etkinliklere takılacaksanız aralarda boşluk bırakın.

Parkurun yanında botları takip eden can kurtaranlar var. Bot devrildiği anda size can simitleri atıyorlar. Siz gene de botu devirmemeye çalışın. Parkuru tamamlamak çok zevkli oluyor.

Kano

Kano için iki farklı parkur var. İlki basit ve ilk defa deneyim sahibi olanlar için, diğeri tecrübeli olanlar için.


Eğer ilk defa kano yapacaksanız ilk eğitimden geçmelisiniz. Bu eğitim biraz uzun. İlk düz bir havuzda eğitim gerçekleşiyor. Kürek nasıl çekilir, kano devrilirse kanodan nasıl çıkılır, şelalelerden nasıl geçilir gibi temel bilgileri uygulamalı öğreniyorsunuz. Ardından eğitmen eşliğinde parkura başlıyorsunuz. En fazla iki tur yapabiliyorsunuz. En çok zaman alan kısım kanoyu size göre ayarlamak ve kano eğitimi. Rafting'den sonra biraz meşakkatli olabilir.

Surf

Yapay dalga havuzda yapılıyor. İsterseniz eğitimde alabilirsiniz.


Sonuç olarak, serinlerken heyecan içeren bir şeyler yapmak isterseniz burayı tercih edebilirsiniz. Al Ain'de olması birazcık araba süreceğiniz anlamına geliyor. Ama tam gün değişik deneyimler yaşayabileceğiniz bir ortam.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder