18 Ekim 2017 Çarşamba

Snoopy Island - Fujairah

Sahilde mangal yakıp kamp yapabileceğiniz ve Dubai'den arabayla yaklaşık iki buçuk saat uzaklıkta olan sıcak bir yer. Ulaşım kolay çünkü yollar beton ve düzgün. 4x4 arabanız olmasa bile rahatlıkla gidebilirsiniz.

Bütün mangal malzemelerinizi yanınıza alın. Masa, sandalye, ışık, su gibi temel ihtiyaçlar yok. Sadece yol üzerinde küçük marketler mevcut. Ufak tefek eksikliklerinizi buradan tamamlayabilirsiniz.






Yolumuzun üzerinde Fujairah Friday Market vardı. Buradan kesinlikle meyve sebze alın. Dubai'ye göre fiyatlar çok uygun. Bunun yanı sıra tatları şahane. Ananası, mangoyu ve hindistan cevizini kesinlikle denemelisiniz.

Manavların yanında bitki satan yerler var. Ben buradan 20 dirheme 50 cmlik kaktüs aldım. Uygun fiyata başka bitki türleri de var.


Yan yana halıcılarda mevcut. Okudum forumlarda halılar çok uygunmuş. Fakat halıdan pek anlamadığım için çok bir kıyaslama yapamadım. Siz gene de oraya da bakın. Çok çeşitli el ve makina dokuma halılar satılıyor.

Ve sakın unutmayın pazarlık yapın. Yarı fiyatına yakın ürünleri alabilirsiniz.

Kamp veya mangal yapacağınız yer Snoopy Island'ın karşısı. Adanın üzerine çıkmıyorsunuz. Zaten küçücük taşlık bir ada. Görüntüsü Snoopy'e benzediği için, karşı sahile çizgi film kahramanının ismini vermişler.

Sahil büyük kayalıkla ikiye ayrılıyor. Arabayla etrafı kolaçan ettikten sonra oturacağınız yeri belirleyin. Eğer 4x4 arabanız yoksa sahile giriş yapmayın. Bir çok araba kuma saplanmıştı. Boşu boşuna eziyet yaşarsınız.

Denizin kenarına yerleşmeyin. Çünkü geceye doğru deniz kıyıya büyük oranda yaklaşıyor. Biz dört beş kere eşyalarımızı geriye almak zorunda kaldık. Biz ettik siz etmeyin :)

Denizin görüntüsü pek temiz durmuyordu. Bizim gittiğimiz zamanda denizde de kimse yoktu. Ayrıca duş ve soyunma kabinleri  yok. Denizden çıktıktan sonra sorun yaşayabilirsiniz. Üstünüzü arabada değiştirmek çok zor. Çünkü ortam çok kalabalık olabiliyor. Değiştirmek için havanın kararmasını beklemek zorunda kalabilirsiniz.

Yakın yerde tuvalet yok. İhtiyacınızı doğal ortamda gidermeniz gerekiyor :) Yanınıza sabun ve peçete almayı unutmayın.

Çadırlarını kurmuş, gece konaklayan çok insan vardı. Hatta büyük gruplar halinde gelip, büyük ateş yakanlar bile vardı. Kamp için çok tercih edilen bir yer. Gece bile çadır kurmak için gelenler oldu.

Yolumuzun üzerinde Fujairah Friday Market vardı. Buradan kesinlikle meyve sebze alın. Dubai'ye göre fiyatlar çok uygun. Bunun yanı sıra tatları şahane. Ananası, mangoyu ve hindistan cevizini kesinlikle denemelisiniz.

Eğer kamp yapmayacaksanız dönüş yolunu hesap edin. Yorgunluğu üzerine iki buçuk saat araba kullanmak pek kolay olmuyor.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder