29 Ekim 2017 Pazar

Jaan-e-Jigar Müzikali - Bollywood Park

Dünyanın ilk Bollywood Parkı Dubai'de. Hintli nüfusunun, yerellerden fazla olan bir ülkede Bollywood parkının açılmasına şaşmamak gerekir. Bollywood parkının içinde Tac Mahal şeklinde gösteri salonu bulunmakta. Buranın içinde uygun fiyatlı ve gidilmesine değer, tam bir görsel şov olan Jaan-e-Jigar isimli Hint müzikalı yapılmakta. Gerçekten çok hoş, kaçırılmaması gereken bir etkinlik. 

Çok yeni bir park. Geliştirilmesi gereken çok nokta var. Özellikle bilet fiyatları oldukça yüksek. Havanın sıcaklığından dolayı da yaz aylarında gitme şansınız hiç yok. Sakın ucuz bilete kanıp gitmeye kalkmayın, kavrulursunuz. Ama gösteri kapalı yerde yapılıyor. Mevsim kısıtlaması yok. İstediğiniz zaman gidebilirsiniz.






Gösteri Hakkında Bilgiler


Gösteri Hintçe. Bu yüzden hiç bir şey anlamıyorsunuz. Sırf bunun yüzünden gitmemezlik sakın yapmayın. Gösterinin konusu var tabikide. Sırf danstan oluşmuyor. Zaman zaman konuşmaların süreleri de uzuyor. Fakat tam sıkılmaya başladığınız anda müzik devreye giriyor. Işık, kostümler, sahne arkası dekor ve danslar her şeye bedel. Sahnenin büyüsüne kapılıyorsunuz bir anda.

Sahnenin üst kısmına, konuşmaların İngilizce tercümesi yansıtılıyor. Zaten konu çok açık. Çeviriyi okumaya gerek duymuyorsunuz. Hareketlerden ve ses tonlarından sahneden yaşanan her şeyi kısa sürede çözebilirsiniz. Gitmeden önce konuyu bile okusanız yeter. Sonuç olarak dilin Hintçe olmasına takılmayın.


Gösteri biletini parkın giriş kapısından alabilirsiniz. Bileti aldıktan sonra Bollywood Parkın içine de giriş yapıyorsunuz.
Burada çözemediğim bir kısım var. Gösteri biletleriyle diğer etkinliklere de giriş yapabiliyorsunuz. Yalnız normal giriş bileti gösteri biletinin iki katı.

Otopark alanından Bollywood Parkına gitmek zaman alıyor. Gösteri zamanından yaklaşık bir saat önce mekanda olun. Parka gidiş, trenle sağlanıyor. Trenlerin zamanları var. Biner binmez kalkmaya bilir. Yolculuk yaklaşık 10 dakika. Trenden indikten sonra yürüme mesafeniz de var. Arabadan iner inemez gösteri salonuna gidemiyorsunuz. 100 dirhem vererek özel otopark alanına arabanızı bırakabilirsiniz. Otopark bütün parklara yakın. Ulaşım süresini kısaltabilirsiniz.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder