16 Eylül 2017 Cumartesi

Jebel Jais

Jebel Jais Birleşik Arap emirliklerinin en yüksek noktasıdır. Rak emirliğinin sınırları içerisinde yer alır. Fotoğraf çekmek ve bunaltıcı sıcaklardan biraz olsun uzaklaşmak için iyi bir seçenek.



Dubai'den dağa varmak için arabayla yaklaşık iki buçuk saat gitmek gerekiyor. Yolculuk zorlu değil. Geniş kara yolu boyunca dağa çıkabilirsiniz. Hatta dağa tırmanırken üç şeritlik yol bulunmakta. Yani tırmanmak korkutucu değil. 4x4 arabaya da gerekte yok. Zirveye kadar yollar beton.

Zirveye çıktıktan sonra arabanızı park alanına park edip, dağ yürüyüş rotasına geçebilirsiniz. Fakat farklı bir manzarayla karşılaşmayacaksınız. Her açıdan sarp ve kayalık dağ manzarası görülmekte.


                                                                Zirveye çıkan rota

Eğer piknik yapmaya gidiyorsanız bütün eşyalarınızı yanınıza alın. Masa, sandalye, mangal, su gibi hiç bir olanak yok. Tepeye çıkarken arabalarla durulabilecek üç farklı nokta bulunmakta. Buralarda piknik yapılabiliniyor. Ayrıca bazı duraklama yerlerinde yiyecek ve içecek satan karavanlar var. En tepede tuvalet bile bulunmakta.

Tepeye tırmandıkça sıcaklıkta azaldı. Tepeyle dağın etekleri arasındaki sıcaklık farkı yaklaşık 9 dereceydi.

Sonuç olarak tepeye tırmanmak oldukça rahat ve güvenlikli. Yükseklik korkusu olanların bile rahatlıkla seyahat edebileceği bir yer. Şehrin sıcaklığından kurtulmak için iyi bir seçenek. Serinlikte dağa tırmanabilirsiniz. Eğer fotoğrafçılıkla uğraşıyorsanız kesinlikle gidilmesi gerekilen bir yer. Piknik için aynı şeyi söyleyemeyeceğim. Özellikle mangal yapacaksanız hiç uygun değil. Fakat şehrin gürültüsünden ve sıcaklığından kurtulmak için bir hafta sonu gidilebilinir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder