3 Nisan 2016 Pazar

Dubai'de Ehliyet Almak

Dubai' de arabasız bir yere gitmek çok zor. Toplu taşıma yeterince gelişmemiş. Özellikle yaz aylarında havanın sıcak olması, kısa süreliğine bile olsa bir yerden bir yere yürüyerek gitmenize engel. Ayrıca benzin ve araba fiyatları da oldukça düşük. Eğer rahat rahat gezmek istiyorsanız ehliyet almanızda fayda var :)

Dubai'de araba ehliyeti almak çok kolay ve bir o kadar da kısa.

Ehliyet için gerekli evraklar;

  • Türk ehliyeti
  • Göz testi
  • Pasaport kopyası
  • Oturum vizesi
  • Birleşik Arap Emirliği Kimliği (ID)
  • Eşinizin izin kağıdı :)
  • Eşinizin pasaport kopyası
  • Eşinizin oturum vizesi




Eskiden konsolosluğa gidip Türk ehliyetini Arapçaya çevirmek gerekiyormuş. Anladığım kadarıyla o uygulama kalkmış. Benden ehliyetin çevirisini istemediler. Yanılmıyorsam tercümanlık bedeli de 300 dirhem civarında. Boşu boşuna gerekli olmayan belge için para vermeyin.

Göz testini doktoru olan gözlükçülerden yaptırabilirsiniz. (Her gözlükçü de doktor yok. Genellikle gözlükçülerin içinde beyaz önlükle dolaşanlar doktor.) İki dakikada raporun sonucunu veriyor. Bir tane fotoğraf yanınızda bulunsun. Benim yanımda fotoğraf yoktu, kendisi sistemden fotoğrafımı bulup halletti (her doktor yapar mı bilemedim).  Ayrıca gözümde numaralı lens vardı. Hiç sorun olmadı. Lense rağmen göz testini yaptı :) Göz testinin ücreti 150 dirhem.

Eşinizin izin kağıdının tam Türkçesi " Eşim ehliyet alıp, araba sürebilir" :). Eşiniz kağıda sizin ehliyet almanızda sakınca görmediğini yazıp imzalaması gerekiyor. Aşağıda örnek izin kağıdını bulabilirsiniz. Bu örnek üzerinden biz işlem yaptık, her hangi bir sorun yaşamadık.

Örnek No Objection Letter

No Objection Certificate
(Only For Residential Visa)
To,
RTA (Road Transportation Authority)
Dubai- UAE
Sub: NOC for driving license
Respected Sir,
With Reference To The Above Subject I Mr. / Mrs. ____________________________________ Nationality _____________________________ Passport No. ____________________________ have No Objection for My ____________________________________ Mr. /Mrs. /Ms. __________________________Holding _______________________________ Passport No. __________________________ to start driving For _________________________ In Dubai Driving Center.
You are kindly requested to do the needful process.
Thank you and best regards
Your sincerely,
Signature by sponsor: ______________________

Pasaportların ve kimliklerin asıllarını ve kopyalarını aldıktan sonra RTA birimine gidin. Yanlış hatırlamıyorsam 400 dirhem gibi bir bedel ödemeniz gerekiyor ehliyet için. İşlemleri tamamladıktan sonra beş on dakika sizi bekletiyor ve ehliyeti hazırlıyor.

Ehliyetiniz artık hazır. İyi yolculuklar :)




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder