8 Nisan 2016 Cuma

Al Ain

Dubai'nin biraz dışına çıkıp gezmek isterseniz Al Ain şehri iyi bir seçenek. Hem şehirde gezilecek yerlerin diğer seçeneklere göre daha fazla olması, hem de Dubai'den arabayla ulaşımının rahat olması sebebiyle Al Ain hafta sonu şehirden uzaklaşmak için iyi bir yer.



Genel Bilgi


Abu Dabi'n ikinci büyük, Birleşik Arap Emirliğinin dördüncü büyük şehridir. Şeyh Zayed Bin Sultan Al Nahyan doğum yeridir. "Garden City" olarak da bilinmektir. Dubai'den Al Ain'e araba ile varmak yaklaşık 2 saattir. Uman'ın sınır bölgesindedir.

Gezilecek Yerler


Al Ain Hayvanat Bahçesi 



Çeşitli hayvanların bulunduğu güzel bir hayvanat bahçesi. Fotoğraf çeke çeke detaylı gezerseniz yaklaşık iki saat gezmek için zaman ayırabilirsiniz. Ayrıca çocuklarla vakit geçirebileceğiniz hoş bir yer. Havanın çok sıcak olmamasına dikkat edin. Çünkü üstü açık bir ortam. Mümkünse güneş tam tepedeyken gezmeyin :)


Hayvanat bahçesinde çocuklara yönelik bir bölümde var. Bu bölümde küçük çocuklar taylara binebiliyor, kuşları veya keçileri besleyebiliyor. Tabi bunların hepsinin bir bedeli var :) İsterseniz yetişkinlerde bu etkinliklere katılabilmekte.




Deve Pazarı

İnternette gezilecek yerler arasında, bana kalırsa çokta gidilmesi önemli bir yer değil. Develerin satıldığı yer. Arabadan iner inmez satıcılar hemen yanınıza geliyor ve sizin fotoğraflarınızı çekmeye çalışıp sizden para istiyorlar. Türkiye'de deve pazarı yok. Onun için bir kere gidip görülebilir. Ama çok büyük umutlarla gitmeyin :)


Al Ain Müzesi

Ülkenin en eski müzesidir. Sheikh Zayed Bin Sultan Al Nahya tarafından yapıtırılmıştır. Müzenin içerisinde büyük bir duvarda ailenin soy ağacını bulabilirsiniz. Arkeolojik ve etnograf müzesidir. Müzenin bir bölümünde, Birleşik Arap Emirliğinde yaşayan medeniyetlerin eşyalarını bulabilirsiniz. Bunların yanı sıra, ülkenin tarihsel eşyaları da müzenin bir kısmında sergilenmektedir.





Oasis

Al Ain müzesinin hemen yanındadır. Yeşillik bir alan ve kurak toprakların üzerinde bulunan doğal su kaynağıdır. Alana girerek palmiye ağaçlarının etrafında kısa bir gezintiye çıkabilirsiniz. Bunun dışında yapılabilecek başka bir etkinlik yok.

Hili Mall

Küçük bir alış-veriş merkezi. Bulunduğumuz alana en yakın yemek yeri burası olduğu için içine girip yemek yedik. Çok yemek çeşitleri yok. Eğer fazla vaktiniz yoksa buraya uğramanıza bence gerek yok. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder