4 Şubat 2016 Perşembe

Global Village


Genel bilgi
Her yıl 5 milyon ziyaretçinin uğradığı, ülkelerin yerel lezzetlerinin, yerel eşyaların satıldığı 1.600,000 m2’lik alandır. Alanın içinde, eğlence parkı ve yemek yerleri de mevcuttur.

Global Village’in tanımını okuduktan sonra sanki kulağa alışveriş merkezi gibi geliyor ama AVM’lerden tamamen farklı bir yapıya sahip. Avm’lerden ayıran en önemli özelliği, açık alana kurulu olması.

Kapalı alanda olmadığı için yılın belirli günlerinde açık. Tarihler her yıl değişkenlik gösteriyor mu bilmiyorum ama güncel tarih bilgisine Global Village’nin internet sitelerinden ulaşabilirsiniz.




Alana Giriş
Global Village'ye arabanızla gitmenizde fayda var. Geniş araba parkı alanları olduğu için, park etme konusunda sıkıntı yaşamayacaksınız. Asıl sorun arabadan giriş kapısına kadar olan kısım. Mekân geniş alana yayıldığı için araba park yerinden, giriş kapısına kadar uzun bir süre yürümek zorunda kalabilirsiniz. Sakın otopark numarasını ezberlemeden arabanın yanından ayrılmayın. Aksi taktirde dönüşte arabanızı bulma ihtimaliniz çok az.


                                    Otoparklardan girişe kadar olan yolun bir kısmı

Eğer yürüme taraftarı değilseniz, çoğunluğu insan gücüyle çekilen arabaları tercih edebilirsiniz. Biz dönüş yolunda binmeyi tercih ettik. Çünkü gün bitiminde çok yorgun oluyorsunuz.



Alışveriş
İçeri girdikten sonra geniş bir meydanın kenarlarına dizilmiş binalar göreceksiniz.Bu binaların her biri bir ülkeyi veya ülkeleri temsil ediyor.


Ülkelerin öne çıkan sembollerini binaları süslemek için kullanmışlar. Örneğin klasik olarak Fransayla Eyfel Kule gibi. Türkiyeyi ise Peri bacaları yapmışlar. Açıkçası İstanbul'la ilgili bir şey bekliyordum, Sultan Ahmet camisi gibi ama tasarımcılar Peri bacalarını seçmişler :)



Her bir ülkeye girip çıkmak çok zaman alabiliyor. Bir süre sonra hatta sıkıcı bile oluyor. Eğer işiniz varsa ilk onları görmenizde fayda var. Biz Yemen'den bal almaya gitmiştik. Yemen balları meşhurmuş.Zaten Yemen kısmına girdiğinizde her yer balcı. İstediğiniz balları tadabilir en az yarım kilo alabilirsiniz.

Global Village normalin biraz üzerinde fiyatlara sahip. Zaten Türkiye kısmına gidip fiyat sorarsanız çok net bu durumu anlayabilirsiniz. Bir bardak ayran 10 dirhem (8 TL).
Pazarlık yapmaktan çekinmeyin. Biz balları %50 fiyatına aldık.

Yeme-İçme
Biz bir yere oturup yemek yemedik. Bu kadar çeşitli ülkelerin mutfakları etrafta varken, bir çeşidi tatmakla sınırlı kalmak istemedik. Meydanda yemek büfeleri mevcut. Türk atıştırmalarını bile bulabilirsiniz.


Eğlence
Mekanda eğlence parkı da bulunmakta. Çok çeşitli aletler yok ama bir, bir buçuk saatlik zevkli zaman geçirebilirsiniz. Kısa bir hız treni, korku tüneli, dönme dolap, oyuncak kazanma oyunları aletlerden bir kaçı. 




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder