13 Aralık 2015 Pazar

Rainforest Cafe / Dubai

Dubai Mall'da gezinirken karnınız acıkırsa, Rainforest Cafe & Restaurant adında değişik konsepte sahip bir mekanda yemek yemeyi tercih edebilirsiniz. 

Bu restoranın farklı kılan nedenler işte burada ...

Restoranın girişi en az içerisi kadar hareketli ve canlı. Giriş kapısının üstünde goril, timsah, kurbağa, papağan gibi hayvanların maketleri bulunmakta. Farklı bir deneyim olacağı girişten belli zaten :)



İçeri girdiğinizde ilk olarak hediyelik eşya bölümü var. Peluş oyuncak çeşitlerini, hayvanlarla alakalı boyama setlerini, baskılı tişörtleri bu bölümden satın alabilirsiniz. 

                                  Hediyelik eşya bölümünü geçtikten sonra size merhaba diyen bir yılan :)


                                                                          Ardından bir goril :)


Bir kaç vahşi hayvanla karşılaştıktan sonra masanıza artık oturabilirsiniz :) Sanmayın ki hayvanlar sizi rahat bırakacak. Oturduğunuz yerin arkasında, bir fil veya maymun olabilir. Aman dikkat ! :)



Biraz menüden bahsetmek gerekirse, ortam kadar tatminkar bir yemek çeşitleriyle karşılaşmadım.

Menülerini internet sitelerinde paylaşmışlar. Gitmeden önce bakmanızda fayda var. Biz etrafı incelemekten ve fotoğraf çekmekten bir süre yemek seçimiyle ilgilenemedik :)


Belirli aralıklarla mekanın içinde hayvanlar müzik ve ışık gösterileri eşliğinde robotsal hareketlerle oynatılıyor. Bir süre sonra bu durum tekrara sarıyor ama böylelikle kaçırdığınız gösteriyi bir daha izleme şansına sahip olabiliyorsunuz.

Mekanda çocuk doğum günleri partileri de yapılıyormuş. Partilerde hizmet kaliteleri nasıl bilmiyorum çünkü biz oradayken sadece mekanı süslüyorlardı. Fakat şunu da belirtmek isterim. Biz yemek yerken, etrafta 2-3 yaşında çocuklar vardı. Ses ve ışık gösterilerinde hepsi çığlık çığlığa ağladılar. Sanki biraz daha yaşı büyük çocuklara göre daha uygun bir yer. En azından goril seslerini duyduğunda gerçek olmadığını anlayacak yaşta olması gerekiyor :)



Siz yemek yerken mekanın fotoğrafçısı masanıza geliyor ve fotoğrafınızı çekiyor. İsterseniz beğendiğiniz fotoğrafı bastırıp satın alabilirsiniz. Küçük boyu 65 dirhem.

Ben burada bulunmaktan mutlu oldum. Belki farklı bir yiyecek yemiyorsunuz ama vahşi hayvanlarla yemek sırasında size eşlik ediyor :) 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder