24 Temmuz 2017 Pazartesi

Sunset Mall

Alış-Veriş Merkezleri / Sunset Mall

Dubai'de havanın yazları aşırı sıcak olmasından dolayı genellikle alışveriş kültürü iç mekanlarda gelişmiş. Örneğin İstanbul'da ki Bağdat caddesi veya İstiklal caddesi gibi mağazaların bulunduğu caddeler burada mevcut değil. Alışverişlerin çoğu AVM'lerde yapılmakta.

Dubai'de herkesin bildiği belirli başlı AVM'ler mevcut. Bunlardan bir tanesi dünyaca ünlü Dubai Mall.

Alışılmışların dışında  Dubai'de küçük, büyük, yeni, eski 69 adet alışveriş merkezi mevcut (Vikipedi de bulduğum listeye göre). 8 adet daha önümüzdeki yıllar içinde açılacakmış. Sürekli aynı alışveriş merkezlerine gidip kısır döngüye düşmektense, birazcık merak edip diğer pek ünlenmemiş veya gözdesini kaybetmiş alışveriş merkezlerini ziyaret etmekte fayda var. Çünkü hiç ummadığınız yerlerde hiç beklemediğiniz güzellikte butikler veya mağazalar karşınıza çıkabiliyor.

sunset mall ile ilgili görsel sonucu

Sunset Mall         


Ulaşım: Çok Rahat
Otopark: Ücretsiz Otopark/Ücretli Otopark
Yoğunluk: Sakin(Haftaiçi/Gündüz)
Mağaza yoğunluğu: Az
Gezme Süresi: Az
Yeme-İçme: Az
Hijyen: İyi

                       






Sheikh Zayed Road'u kullanarak AVM'ye gittim. Hızlı ve trafik ışıkları oldukça azdı. AVM'nın alanına girdiğinizde kapalı ve açık otopark işaretlerini göreceksiniz. Dışarıda yer olduğu için girişin hemen yanındaki park yerlerine rahatlıkla arabayı park edebildim. Ücretsiz otoparkın hemen karşısında ücretli otoparlarda mevcut. Dikkatli olun. Eğer dalgınlığınıza gelip arabayı park ederseniz, ücretini ödemeyi unutmayın.


Binanın içine girdiğinizde ferah ve boş olduğunu fark edeceksiniz. İki katlı. Çok mağaza olmadığı için gezmek çok uzun sürmüyor.

Dikkatimi çeken mağazalar;


Brain Games: Oyuncakçı. Kutu oyunları ve çocuklar için motor becerilerini güçlendirecek oyunlar satılmakta. Bilimsel oyunlarda mevcut. Örneğin güneş enerjiyle ilerleyen araba yapmak veya mıknatıs ile ilgili deneyleri içeren oyuncak parçaları. O tarz oyunlar süpermarketlerde de satılmakta. Fakat burada çeşit ve marka tabiki de daha fazla.

                             Brain Games - Dubai - Toy Stores - Gifts For Kids - Gifts For Babies

Steinway Piano Gallery: Müziğe karşı ilgin hiç olmadı. Yeteneğimin de olduğunu zannetmiyorum. Bu yüzden mağazanın içini gezmedim. Belki bir Türk, piyano almak ister diye paylaşmak istedim sadece :)

                            11222302_1031680196843119_2527862968079492932_n

The Closet: İkinci el lüks markaların çanta ve ayakkabıların satıldığı yer. Alım bile yapıyorlarmış. İçerinde bir yerel kadın üç tane çantayı mağazaya satmaya gelmişti. Öne çıkan markalar Hermes, Chanel, Lois Vuitton, Prada ve Dior.   

                                    THE-CLOSET-Blacck-Logo

Big and Tall: Uzun ve aşırı kilolu erkek kıyafetleri satılmakta. Oldukça büyük bir mağazaydı. Kıyafet çeşitliliği bakımında yeterliydi. (http://www.bigtallstores.com/en/location.aspx)

                                       Big-&-Tall-Logo

Çeşitli Butikler: Genellikle abaya satılan butikler mevcut. Fiyatları 2.000 dirhemden başlıyor. Çok süslü abayalar da mevcut, sade yerellerin günlük giydiklerinden de mevcut. Tek tek içine her birinin içine girip bakmak gerekiyor. Genellikle içeride yereller mevcut.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder