3 Nisan 2017 Pazartesi

Dubai'den Bahreyn Manama'ya


Hafta sonu Dubai dışında bir şeyler yapmak isterseniz, Bahreyn'ni tercih edebilirsiniz. Gezmek için bir gün yeterli olduğundan, konaklama ihtiyacı duymayacaksınız. Yani günü birlik gezip gelebileceğiniz bir ülke. Gezilecek çok değişik yerler mevcut değil ama Dubai'den başka yere gitmek isterseniz, tercihlerinizin arasına girebilir. Çünkü uçuş süresi çok kısa.

Genel Bilgi

Bahreyn üç adadan oluşmaktadır. Başkenti Manam'dır.
Bahreyn ve Katar bayrağı birbirine çok benzemektedir. Bahreyn bayrağında beş çıkıntı vardır. her çıkıntı İslamın beş şartını simgelemektedir.



Dubai'den Bahreyn uçakla yaklaşık 1 saat sürüyor. 
Bahreyn'in küçük bir havaalanı var. Kapıda 50 dirhem e-vize alabiliyorsunuz. Dirhem de geçerli. Dinar yanınızda yok ise panik olmayın. 


Gezilecek Yerler

Metro sistemleri hiç olmadığı için havaalanından araba kiralamanızda fayda var. Unutmayın navigasyon da kiralayın. Biz Herzt den kiraladık. 110 dirheme günü birlik kira ücreti. 20 dirhem de navigasyon için ödedik. Havaalanına en yakın gezilecek yer Sheikh Isa Bin Ali House ve Siyadi House. Cuma günü olduğu için öğleden sonra saat 2 de açılıyormuş. İçini gezemedik her iki evin ama dışından bakıldığında Birleşik Arap Emirliklerininkiden pek bir farkı yok. 


Ardından arabaya atlayıp Qal'at Al Bahrain Site Museum'a geçtik. Müzenin iki bölümü var. İlk kısım arkeolojik eserlerin sergilendiği bölümü. Bu alan kapalı ve ücretli. Yaklaşık yarım saate gezilecek bir yer. Diğer kısım mekana vardığınızda dikkatinizi çekecek olan Bahreyn kalesi. Kale UNESCO listesinde mevcut. Bu kısmı ücretsiz gezebilirsiniz. 



Diğer durağımız Al Khmis Mosque. Arap dünyasının en eski camilerinden biriymiş. Küçük kapalı müze alanı var. Gezme süresi 15 dakikayı aşmaz. 


Ardından arabamıza binip Moda Mall alışveriş merkezine gittik. Son derece lüks mağazaların bir arada bulunduğu bir alışveriş merkezi. Suudi Arabistan'dan buraya alışveriş ve sinema için geliyorlarmış. Yemek yeri olarak Mado ve bir kaç fast food markaları var. Yemek seçeneği çok fazla yok. Temiz ve şirin bir yerde pizza yedik (ismini almayı unutmuşum) 

Karnımın doyurduktan sonra Three of Life'a gittik. Yolumuzun üzerinde petrol kuyularını görebilirsiniz. Kuyuların arasında da ATV sürebileceğiniz kamplar var. 



Çölün ortasındaki ağacı gördükten sonra Bahrain F1 alanına gittik. Şansımızdan o gün iki çeşit yarış varmış. Bir tanesi car drift diğeri Car Drag. Yarışları izledikten sonra şehir merkezine doğru ilerledik. 

Son gezi yerimiz Bahrain Mosque. Dışı sade ve kibar. Fakat iç kısmı bana kasvetli geldi. 10-15 dakika içinde gezebilirsiniz.



Araba kiralamayı sakın unutmayın. Aksi taktirde gezi sırasında çok zorluk çekebilirsiniz. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder