26 Şubat 2018 Pazartesi

Mushrif Parkta Mangal

Çok büyük bir park. İçinde çeşitli etkinlikler yapılıyor. At ve deve sürebilir, bisiklete binebilir, Aventura Park'a gidebilir, çimlerde piknik veya mangal yapabilirsiniz. Dubai şartlarına göre oldukça ağaçlık. Ağaçlık olmasından dolayı yanınızda piknik yapanın da pek görmüyorsunuz. Yani doğal set imkanı var.

Parkın bir bölümünün zemini yeşillik. Burada mangal yakmadan piknik yapabilirsiniz. Çimlik alanda ateş yakmak yasak. Parkın geri kalan kısmı kum. Kumun üzerinde ateş yakılmasına izin var.

                                                                  Parkın kumluk alanı



Parka giriş ücretli. İsterseniz ücreti Nol kartla da ödeyebilirsiniz. Arabalar için geniş otoparklar var. Mevsimiyse Cuma günü aşırı kalabalık oluyor. Parka girmek için uzun araba kuyruklarının bitmesini beklemeniz gerekiyor. Girdikten sonra iş bitmiyor. Arabanızı park edecek yer bile bulamazsınız. Oturacağınız yer park yerine çok uzak kalabilir. Bu da bütün mangal eşyalarını uzun mesafe taşımanız anlamana geliyor. Tabi boş kamelya bulabilirseniz. Eğer Cuma giderseniz çok zorlanırsınız.

Kumluk alanların üzerinde kamelyalar var. Bazılarının üzeri kapalı ve ışıklandırılmış. Hava karardığında ışıklar yakılıyor ve karanlıkta kalmıyorsunuz. Bazı kamelyaların yanında mangal var.  Fakat ışık ve mangal olmasını istiyorsanız erken saatlerde gidip, iyi kamelyaları kapmanız gerekiyor. Hiç riske atmayıp kendi mangal ve masa sandalyenizi yanınızda getirin.

Parkın içinde tuvaletler var ama hiç temiz değil. Çok zor durumda kalırsanız gözünüzü kapatıp burnunuzu tutup kullanabilirsiniz.

Su yok. Mangal için kendi suyunuzu getirmeniz gerekiyor. Yakınlarda market yok. Çimlik alanın yakınında küçük bir büfe var. İçinde kısıtlı abur cuburlar mevcut. Mangal için bütün malzemeleri yanınızda getirmeniz gerekiyor.

Park belirli saatlerde açık. Akşam 10 da kapanıyor. Saat 10 doğru görevliler uyarı yapıyorlar ve park boşalttırılıyor.

İnternette Mushrif parkı arattığımda görsellerin arasında göl olduğunda gördüm. Fakat parkta gözümle sulak bir yer göremedim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder