1 Aralık 2017 Cuma

Dubai Autodrome - Ferrari sürüş keyfi

Araba ve motor sevdalıların kesinlikle gitmesi gereken bir yer. Birden fazla araba markalarıyla sürüş deneyimi yaşabilirsiniz. Araba çeşitleri McLaren, Formula, Audi, Clio Cup. Gitmeden önce siz gene de internet sitelerinden kontrol edin. Yeni arabalar ve parkurlar eklemeye devam ediyorlar. Fiyatlar yüksek. Ama ödediğiniz paranın değerini alacaksınız.
Havalar sıcakken gitmeyin. Sıcak hava hem izleyici hem de şoför için sıkıntı.




Biz Formula deneyimini yaşadık.Yarım gün süren bir deneyim. İlk önce eğitim veriliyor. Biraz erken gidin. Geç kalırsanız eğitimi kaçırabilirsiniz. Herkesi eğitim odasına alıyorlar. İster izleyici olun ister şoför olun herkes eğitime giriyor. Eğitim odasında Formula arabasının kendisi var . Motoru açık bir şekilde sergileniyor. Eğitimin bir kısmında arabanın motorunu da inceliyorsunuz.


























Eğitim tamamlandıktan sonra parkura geçiyorsunuz. İsterseniz kendi arabanızla isterseniz onların servisleriyle parkura geçebilirsiniz.

Arabalara geçmeden önce sürüş tulumları ve kaskları dağıtılıyor. Kaskın içine maske giymeniz gerekiyor. Eğer yoksa oradan satın alabilirsiniz.

Sürüş gruplar halinde yapılıyor. Gruplar oluşturulmadan önce kişilerin tecrübeleri öğreniliyor. Cevaplara göre gruplar oluşturuluyor.Ardından arabalara binip, arabayı kendinize göre ayarlıyorsunuz. Merak etmeyin pist içinde fotoğraf çektirmek için süre veriyorlar :)


Arabaların piste gidişini göremiyorsunuz. Sadece seslerini duyabiliyorsunuz. İzlediğiniz yer yüksek değil. Zeminle aynı yerde olduğu için arabaları izliyorsunuz.

Sürüş boyunca önünüzde hep hocanın sürdüğü takip arabası olacak. Bu arabayı geçmeniz yasak. Önünüzdeki arabayı da geçmeniz yasak. Grup içinde sürüşlerde dengesizlik varsa bir tur sonra değişiklik yapılıyor. Grubunuzu da değiştirebilirler veya grup içinde sıralamanızı da değiştirebilir. Burada önemli olan güvenlik ve eğlence.

Yanınıza yedek alt üst alın. Tulum içinde çok terliyorsunuz. Değiştirme kabinleri mevcut.

Eğitim veren hoca Clio Cup'ı çok övdü. Hatta anlatırken gözlerinin için parladı. Sesi değişti. Ona göre gerçekten eğlenmek istiyorsanız Clio Cup'ı kesin denemeniz gerekiyormuş. Biz Ferrari'yle sıramızı savdık. Belki Clio Cup'ı da deneriz.













Hiç yorum yok:

Yorum Gönder