29 Kasım 2015 Pazar

Dubai’de Mobilya Alışverişi / Ev dizmek

Keşke her şey ev tuttuktan sonra bitse.  Fakat bana kalırsa asıl zorlu kısım şimdi başlıyor, özellikle bayanlar için. Eğer “Expatsanız” Türkiye’deki gibi ev dizmek için çok zamanınız yok. Evlilik sürecinde çiftler evlerini yavaş yavaş detaylı bir şekilde dizmek için zaman harcayabiliyorlar. Kimi zaman bu süreç bir yıla yaklaşabiliyor. Fakat Dubai’de bu zamana sahip olamayabilirsiniz. İşin en olumsuz tarafı, Türkiye’de alışkın olduğumuz bazı mobilya ve ev eşyaları satan markalar burada yok. Örneğin Paşabahçe, Esse, Yataş, Tepe Home gibi. İstediğiniz eşyaları almak için ilk öncelikle araştırma yapıp mağazaları tanıyıp, yerlerini bulmanız gerekiyor.  Öte yandan dünyaca ünlü, birbirinden güzel tasarımlara sahip mobilya markaları elbette lükslüğün simgesi olan Dubai’de mevcut. Villeroy & Boch, Zara Home, Natuzzi gibi. Tabi bu mağazalardaki mobilyalar biraz bütçenizi aşabilir.
Genellikle Dubai’ye pek çok insan hayatlarının bir bölümünü yaşamak için gelmekte. Bu nedenle çok pahalı mobilyalar almak pekte kulağa hoş gelmiyor, en azından benim için. Peki, hem zevkinize hem de cebinize hitap eden mobilyaları Dubai’de nereden bulabilirsiniz?

Ucuz ve göze hitap eden bazı mobilya ve ev eşyaları satan bazı markalar Dubai’de mevcut. Bunların başında İkea geliyor.



Birçok Expat evlerini İkea’dan diziyor. Zaten ön araştırma yaparsanız herkes sizi İkea’ya yönlendirecektir.  Ün yaptığı kadar da var.  İkea’da aynı mobilyanın birden fazla rengini bulabilirsiniz. Aynı anda bütün evi dizip, satın alıp, montajını gerçekleştirebilirsiniz. Böylelikle bütün mobilyaları aynı yerden aldığınız için, bir kerede işinizin büyük bir kısmını tamamlamış olursunuz. İkea Türkiye’de de olduğu için Dubai’de vakit harcamak istemiyorsanız buraya yerleşmeden önce Türkiye’den mobilyaları seçebilirsiniz. Dubai’ye gelmeden belirli eşyaları kafanızdan tasarlamış olursunuz. Öte yandan herkesin evi İkea’dan dizildiği için, diğer evlere gittiğinizde eşyalarınızın benzerleriyle veya aynılarıyla karşılaşacaksınız. Bazen de mobilyaları beğenmeye bilirsiniz. O zaman Home Centre de bakabilirsiniz.


Fiyat olarak İkea’ya yakın. Hatta kalite yönünden kıyaslarsak, İkea’dan zaman zaman ucuz bile olabilir. Birçok alışveriş merkezinde de mevcut olduğu için ulaşımı kolay. Benim size tavsiyen Emirates Mall’dakine gitmeniz. Ben eşyalarımı bir kısmını buradan aldım. Fakat İkea gibi internet siteleri çok iyi değil. Eşyaları gidip görmenizde fayda var. Mağazada olan internet sitelerinde bazen olmuyor. Bir diğer marka PAN Emirates.  


Kişisel fikrim, bu mağaza tarz olarak biraz ilk ikisinden farklı. Benim zevkime hitap eden pek bir şey bulamadım. Ama zevkler ve renkler tartışılmaz. Siz gene de bu mağazaya bakın. Fiyatları uygun. United Furnature markası da mobilya bulabileceğiniz yerler arasında. Sheikh Zayed Road üzerinde büyük bir yerleri var. Ona bakabilirsiniz. Son olarak size önerebileceğim yer  Home R us.  Farklı yerlerde büyük mağazalara sahipler. Bunun sayesinden markaya ulaşım kolay. Mobilya açısından seçenekler de mevcut. Buraya bakmadan da kadar vermeyin derim ben.


  
Dubai’de Karama diye adlandırılan bir bölge var. Burası Ankara’nın Siteleri veya İstanbul’da Modoko gibi. Bu bölgede birden fazla mobilya markaları bulunmakta. Fakat hepsinin kalitesi aynı değil. Bazı mağazaların içi karışık. Üst üstte mobilyalar yığılmış şekilde duruyor. Burada size önerebileceğim bir yer Marlin Furniture. Çok seçenek yok gibi geldi bana ama siz gene de yolunuz düşerse buraya uğrayın.


Eğer Karama’ya gitmeye kadar verdiyseniz, arabayla gitmenizde fayda var. Mağazalar arası mesafeler fazla olabiliyor. Hatta bazı mağazaların arasına geniş yollar bile giriyor. Yürüyerek gezilecek bir yer değil.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder